10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 1: Stiu cine sunt!

10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 1: Stiu cine sunt!

„Cred ca a fi constient de tine insuti este cel mai important lucru care te ajuta sa devii campion.” (Billie Jean King, campioana americana la tenis)

Ce castiga copilul tau?

Putem intelege auto-cunoasterea drept capacitatea de a monitoriza lumea noastra interioara, gandurile si sentimentele noastre. Atentia la semnalele emotionale (uneori foarte subtile, dar importante), ca si la gandurile care se nasc in mintea noastra reprezinta fundamentul dezvoltarii personale si al succesului.

Cum sunt eu? Prin ce sunt asemanator sau diferit de ceilalti? Ce este important pentru mine? Ce si mai ales cum imi doresc sa traiesc? Ce cred despre mine si cum ma raportez la ceilalti? Ce ma motiveaza? Cum reactionez in diferite situatii? Ce se intampla cu corpul meu atunci cand traiesc teama, furie sau placere?

Copiii si adolescentii se familiarizeaza cu acest demers de analiza interioara si descopera raspunsuri la intrebarile despre sine. Imagineaza-ti-l pe copilul tau exact ca pe un diamant stralucitor si pretios. Fiecare intrebare si fiecare raspuns il vor ajuta sa descopere noi fatete ale pietrei pretioase care este.

Fiecare copil si adolescent va descoperi cum isi manifesta inteligentele multiple, care este modelul sau energetic, va sti care sunt resursele sale, unde si cum le poate pune in valoare, ce anume mai are inca nevoie sa dezvolte si ce va putea face in acest sens.  Astfel, isi va putea alege mai bine activitatile in care sa se implice, domeniile pe care sa le exploreze, modalitatile in care se poate manifesta creativ si valoros, va sti cum sa-si croiasca la momentul oportun calea sa proprie catre o viata fericita.

Iti recomandam ca acest PAS sa fie primul pe care copilul tau il parcurge in acest program si sa iei in considerare participarea si la urmatorii PASI. Astfel, te asiguri ca programul isi atinge in mod optim rezultatele, parcurgand fiecare etapa intr-o ordine fireasca.

Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru al celor 10 PASI CATRE SUCCES.

Ce instrumente folosim?

Sesiunile de coaching includ exercitii si jocuri, povesti, exprimare prin arta vizuala si dramatica, proiecte creative, miscare, dans si muzica, intr-o combinatie unica, adaptata nevoilor fiecarui copil si adolescent.

Care este rolul tau, ca parinte?

Tu esti cel care sustine zi de zi acest proces de dezvoltare al copilului tau.

Tu esti cel pe care se sprijina si care il ajuta sa-si ia avant.

Tu esti cel care ofera incurajare.

Dar nu esti singur in acest demers, iti suntem alaturi. Scopul celei de-a 4-a sesiuni din program este tocmai acela ca tu sa descoperi cum poti sa-l sprijini pe copilul tau in cel mai natural, usor si constructiv mod, in asa fel incat efortul sau sa dea roade, iar el sa se transforme intr-un om fericit.

Cum se desfasoara programul?

Programul include 4 sesiuni, dintre care primele 3 se desfasoara cu copilul sau adolescentul, iar ultima cu parintii (parintele).

Fiecare sesiune dureaza 1-1.5 ore si se desfasoara saptamanal, in functie de disponibilitatea copilului, parintelui si coach-ului.

Tariful acestui program este de 350 Ron/copil sau adolescent.

Odata parcurs unul dintre “”CEI 10 PASI CATRE SUCCES®”, inscrierea la  oricare dintre PASII urmatori se face la un tarif preferential de 320 Ron/copil sau adolescent.

Ce inseamna „10 PASI CATRE SUCCES®”?

Acesta este un program individual integrat de dezvoltare personala adresat copiilor/ adolescentilor cu varsta intre 6 si 16 ani.

Scopul programului este sa ii ajute pe copii si adolescenti sa dobandeasca un set de cunostinte si sa isi dezvolte un portofoliu de abilitati necesare pentru a-si conduce viata in armonie si echilibru si a deveni adulti impliniti si fericiti.

Programul este construit pe modelul unui proces si le propune participantilor o structura compusa din 10 pasi, fiecare reprezentand cate o componenta esentiala in achizitia acestor competente:

  1. STIU CINE SUNT! (imbunatatirea capacitatii de auto-cunoastere)
  2. VREAU SI POT! (dezvoltarea stimei de sine si a increderii in propria persoana)
  3. TRAIESC, DECI COMUNIC (imbunatatirea capacitatii de comunicare verbala si non-verbala)
  4. ALEG PACEA, NU RAZBOIUL (dezvoltarea abilitatii de a rezolva conflicte)
  5. FAC PASUL DE LA „EU” LA „NOI” (imbunatatirea capacitatii de a coopera si a lucra in echipa)
  6. IMI FOLOSESC IMAGINATIA (dezvoltarea capacitatii creative)
  7. ACTIONEZ CU SUCCES! (identificarea stilului propriu de invatare si dezvoltarea strategiilor pentru performanta)
  8. 24/24, 7/7 (imbunatatirea capacitatii de a gestiona timpul si de a organiza viata personala)
  9. TRAIESC IN ARMONIE CU MINE! (imbunatatirea echilibrului intre minte si corp)
  10. POT FI LEADER! (dezvoltarea abilitatii de leadership)

Iti recomandam pentru copilul tau sa parcurga toti PASII programului, in ordinea lor. Astfel, te asiguri ca acesta isi atinge in mod optim rezultatele.

Desigur, daca vei considera ca un anumit PAS este cel mai important pentru copilul tau acum si ca stapaneste deja competentele atinse de PASII anterior, il poti inscrie doar la acesta.

Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru al celor 10 PASI CATRE SUCCES.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi, sprijinul tau si al familiei atat pe parcursul programului, dar mai ales dupa aceea, este un factor esential al reusitei copilului tau.