10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 5: Fac pasul de la „eu” la „noi”

10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 5: Fac pasul de la „eu” la „noi”

“Pe masura ce treci prin viata, fii deschis sa colaborezi. Alti oameni si ideile lor sunt adesea mai bune decat ale tale. Gaseste un grup de oameni care sa te provoace si sa te inspire, petrece timp impreuna cu ei si asta iti va schimba viata.” (Amy Poehler, artista)

Ce castiga copilul tau?

Sa pornim de la experienta noastra de adult, ca parte dintr-o familie, membru al unei echipe la serviciu sau intr-un sport.

Stii ca poti face lucruri singur, dar ai descoperit ca daca lucrezi impreuna cu ceilalti rezultatele sunt mai bune. Mai multe idei si mai bune, mai multe resurse si mai diverse te conduc catre o finalitate mai buna.

Asadar, de ce sa nu cultivam cat mai timpuriu aceasta capacitate de a relationa si colabora cu ceilalti la copiii nostri?

Sistemul scolar incurajeaza mai degraba individualismul, decat colaborarea. Sunt valorizate si recunoscute mai degraba performantele individuale decat cele de echipa. Munca individuala se evalueaza mai usor, iar indivizii sunt mai usor de gestionat decat echipele. Uneori, ca parinti, ii incurajam pe copiii nostri sa se plaseze in competitie cu ceilalti, sa fie mai buni decat ei.

Care este punctul de echilibru intre a fi competitiv si a lucra in echipa? Cum decizi daca e mai bine sa desfasori o activitate impreuna cu ceilalti sau sa fii pe contul tau?

Atunci cand lucrezi cu altii, ce ai tu de facut in asa fel incat lucrurile sa functioneze? Cum comunici cu ceilalti? Ce se intampla atunci cand colegul sau grupul ia o decizie cu care tu nu esti multumit?

Copiii si adolescentii isi descopera propriile raspunsuri la aceste intrebari si care sunt avantajele lucrului in echipa. Afla ce comportamente ii ajuta pentru a deveni membri valorosi, recunoscuti si apreciati de grup. Invata cum pot contribui la rezultatele generale, punand resursele lor in comun cu ceilalti. Afla, de asemenea, in ce mod pot aprecia contributia colegilor si cum sa creeze relatii constructive in interiorul unei echipe.

Iti recomandam sa iti inscrii copilul la acest PAS dupa ce a parcurs in prealabil PASII precedenti ai programului si sa iei in considerare participarea si la urmatorii PASI. Astfel, te asiguri ca programul isi atinge in mod optim rezultatele, parcurgand fiecare etapa intr-o ordine fireasca.

Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru.

Ce instrumente folosim?

Sesiunile de coaching includ exercitii si jocuri, povesti si exprimare prin arta vizuala si dramatica, proiecte creative, miscare, dans si muzica, intr-o combinatie unica, adaptata nevoilor fiecarui copil si adolescent.

Care este rolul tau, ca parinte?

Tu esti cel care sustine zi de zi acest proces de dezvoltare al copilului tau.

Tu esti cel pe care se sprijina si care il ajuta sa-si ia avant.

Tu esti cel care ofera incurajare.

Dar nu esti singur in acest demers, iti suntem alaturi. Scopul celei de-a 4-a sesiuni din program este tocmai acela ca tu sa descoperi cum poti sa-l sprijini pe copilul tau in cel mai natural, usor si constructiv mod, in asa fel incat efortul sau sa dea roade, iar el sa se transforme intr-un om fericit.

Cum se desfasoara programul?

Programul include 4 sesiuni, dintre care primele 3 se desfasoara cu copilul sau adolescentul, iar ultima cu parintii (parintele).

Fiecare sesiune dureaza 1-1.5 ore si se desfasoara saptamanal, in functie de disponibilitatea copilului, parintelui si coach-ului.

Tariful acestui program este de 350 Ron/copil sau adolescent.

Odata parcurs unul dintre “”CEI 10 PASI CATRE SUCCES ®”, inscrierea la  oricare dintre pasii urmatori se face la un tarif preferential de 320 Ron/copil sau adolescent.

Ce inseamna ”10 PASI CATRE SUCCES ®”?

Acesta este un program individual integrat de dezvoltare personala adresat copiilor/ adolescentilor cu varsta intre 6 si 16 ani.

Scopul programului este sa ii ajute pe copii si adolescenti sa dobandeasca un set de cunostinte si sa isi dezvolte un portofoliu de abilitati necesare pentru a-si conduce viata in armonie si echilibru si a deveni adulti impliniti si fericiti.

Programul este construit pe modelul unui proces si le propune participantilor o structura compusa din 10 pasi, fiecare reprezentand cate o componenta esentiala in achizitia acestor competente:

  1. STIU CINE SUNT! (imbunatatirea capacitatii de auto-cunoastere)
  2. VREAU SI POT! (dezvoltarea stimei de sine si a increderii in propria persoana)
  3. TRAIESC, DECI COMUNIC (imbunatatirea capacitatii de comunicare verbala si non-verbala)
  4. ALEG PACEA, NU RAZBOIUL (dezvoltarea abilitatii de a rezolva conflicte)
  5. FAC PASUL DE LA „EU” LA „NOI” (imbunatatirea capacitatii de a coopera si a lucra in echipa)
  6. IMI FOLOSESC IMAGINATIA (dezvoltarea capacitatii creative)
  7. ACTIONEZ CU SUCCES! (identificarea stilului propriu de invatare si dezvoltarea strategiilor pentru performanta)
  8. 24/24, 7/7 (imbunatatirea capacitatii de a gestiona timpul si de a organiza viata personala)
  9. TRAIESC IN ARMONIE CU MINE! (imbunatatirea echilibrului intre minte si corp)
  10. POT FI LEADER! (dezvoltarea abilitatii de leadership)

Iti recomandam pentru copilul tau sa parcurga toti PASII programului, in ordinea lor. Astfel, te asiguri ca acesta isi atinge in mod optim rezultatele.
Desigur, daca vei considera ca un anumit PAS este cel mai important pentru copilul tau acum si ca stapaneste deja competentele atinse de PASII anterior, il poti inscrie doar la acesta.
Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru al celor 10 PASI CATRE SUCCES.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi, sprijinul tau si al familiei atat pe parcursul programului, dar mai ales dupa aceea, este un factor esential al reusitei copilului tau.