10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 9: Traiesc in armonie cu mine

10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 9: Traiesc in armonie cu mine

“Activitatea fizica nu este numai una dintre cele mai importante chei pentru a mentine sanatatea corpului, ci si baza unei activitati intelectuale creative si dinamice.” (John F. Kennedy, fost presedinte american)

CE CASTIGA COPILUL TAU?

Scopul acestui PAS este sa ii ajute pe copii si adolescenti sa constientizeze legatura profunda dintre minte si corp si sa invete cum o pot echilibra pentru a-si imbunatati calitatea vietii si performanta in activitatea lor.

Ei descopera ca intre minte si trup este o conexiune ca un drum cu dublu-sens si asa cum gandurile genereaza anumite stari fizice, si fizicul influenteaza starea de spirit.

Vor descoperi ca nu poti sa plangi daca tii mainile ridicate si alte lucruri care par la fel de incredibile.

Mai mult, copiii si adolescentii invata sa decodifice semnalele propriului corp si sa le conecteze de anumite emotii, pentru a-si dezvolta capacitatea de auro-reglare si control.  Sa fie pregatiti este primul pas pentru a putea rezolva o situatie critica.

In plus, ei vor invata si cum sa combine momentele de energie maxima si activitate intensa cu cele de relaxare sanatoasa si harnitoare pentru minte si corp, si cum anume pot face sa reduca gradul de tensiune fizica sau emotionala pe care il resimt la un moment dat.

Lucrand cu corpul si cu mintea, copiii si adolescentii invata sa se cunoasca mai bine si descopera ca este sub controlul lor sa faca schimbari pozitive, care sustin bucuria de a trai, invatarea usoara si munca relaxata, relatiile sanatoase si benefice cu cei din jur.

Iti recomandam sa iti inscrii copilul la acest PAS dupa ce a parcurs in prealabil PASII precedenti ai programului si sa iei in considerare participarea si la urmatorii PASI. Astfel, te asiguri ca programul isi atinge in mod optim rezultatele, parcurgand fiecare etapa intr-o ordine fireasca.

Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru.

CE INSTRUMENTE FOLOSIM?

Sesiunile de coaching includ exercitii si jocuri, povesti si exprimare prin arta vizuala si dramatica, proiecte creative, miscare, dans si muzica, intr-o combinatie unica, adaptata nevoilor fiecarui copil si adolescent.

CARE ESTE ROLUL TAU, CA PARINTE?

Tu esti cel care sustine zi de zi acest proces de dezvoltare al copilului tau.

Tu esti cel pe care se sprijina si care il ajuta sa-si ia avant.

Tu esti cel care ofera incurajare.

Dar nu esti singur in acest demers, iti suntem alaturi. Scopul celei de-a 4-a sesiuni din program este tocmai acela ca tu sa descoperi cum poti sa-l sprijini pe copilul tau in cel mai natural, usor si constructiv mod, in asa fel incat efortul sau sa dea roade, iar el sa se transforme intr-un om fericit.

CUM SE DESFASOARA PROGRAMUL?

Programul include 4 sesiuni, dintre care primele 3 se desfasoara cu copilul sau adolescentul, iar ultima cu parintii (parintele).

Fiecare sesiune dureaza 1-1.5 ore si se desfasoara saptamanal, in functie de disponibilitatea copilului, parintelui si coach-ului.

Tariful acestui program este de 350 Ron/copil sau adolescent.

Odata parcurs unul dintre “”CEI 10 PASI CATRE SUCCES ®”, inscrierea la  oricare dintre pasii urmatori se face la un tarif preferential de 320 Ron/copil sau adolescent.

CE INSEAMNA ”10 PASI CATRE SUCCES ®”?

Acesta este un program individual integrat de dezvoltare personala adresat copiilor/ adolescentilor cu varsta intre 6 si 16 ani.

Scopul programului este sa ii ajute pe copii si adolescenti sa dobandeasca un set de cunostinte si sa isi dezvolte un portofoliu de abilitati necesare pentru a-si conduce viata in armonie si echilibru si a deveni adulti impliniti si fericiti.

Programul este construit pe modelul unui proces si le propune participantilor o structura compusa din 10 pasi, fiecare reprezentand cate o componenta esentiala in achizitia acestor competente:

  1. STIU CINE SUNT! (imbunatatirea capacitatii de auto-cunoastere)
  2. VREAU SI POT! (dezvoltarea stimei de sine si a increderii in propria persoana)
  3. TRAIESC, DECI COMUNIC (imbunatatirea capacitatii de comunicare verbala si non-verbala)
  4. ALEG PACEA, NU RAZBOIUL (dezvoltarea abilitatii de a rezolva conflicte)
  5. FAC PASUL DE LA „EU” LA „NOI” (imbunatatirea capacitatii de a coopera si a lucra in echipa)
  6. IMI FOLOSESC IMAGINATIA (dezvoltarea capacitatii creative)
  7. ACTIONEZ CU SUCCES! (identificarea stilului propriu de invatare si dezvoltarea strategiilor pentru performanta)
  8. 24/24, 7/7 (imbunatatirea capacitatii de a gestiona timpul si de a organiza viata personala)
  9. TRAIESC IN ARMONIE CU MINE! (imbunatatirea echilibrului intre minte si corp)
  10. POT FI LEADER! (dezvoltarea abilitatii de leadership)