10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 8: 24/24, 7/7

10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 8: 24/24, 7/7

“Cum de s-a facut atat de tarziu, atat de repede?” Dr. Seuss (scriitor)

Ce castiga copilul tau?

Fie ca isi cauta hainele sau lucreaza la un proiect la stiinte naturale, unii dintre noi, parintii, consideram ca pur si simplu copilul nostru nu se poate incadra in timp si ca e o lupta fara sfarsit si fara rost in a-l face sa termine treaba si sa se incadreze in timp.

Insa studii recente arata ca abilitatea de a gestiona timpul tot atat de importanta, dar si cu sanse de dezvoltare, la fel ca si capacitatea de a scrie sau a citi.

A sti sa-ti folosesti timpul s-a dovedit ca este unul dintre factorii care influenteaza decisiv succesul in viata, indiferent ca esti inca la scoala sau muncesti deja. Auto-disciplina, competenta care se afla in spatele gestionarii timpului, este un element de predictie a performantei academice a studentilor mai bun decat coeficientul de inteligenta.

Scopul acestui PAS este de a-i invata pe copii si adolescenti ca timpul este o resursa limitata, dar in acelasi timp aflata sub propriul control. Ei invata cum sa stabileasca obiective si prioritati, sa analizeze felul in care consuma timpul in prezent si cum pot sa imbunatateasca prin metode simple si practice modul de utilizare a timpului. Rezultatele se reflecta atat in performanta generala a copilului si adolescentului, dar si in calitatea vietii sale personale si a familiei.

In ansamblu, odata cu abilitatea de a gestiona timpul, copiii si adolescentii isi construiesc si consolideaza capacitatea de auto-disciplina, independenta si responsabilitatea, ca si complianta la regulile scolii sau familiei.

Ca parinte, nu numai ca vei scapa de a-ti bate la cap copilul si a-l mustra pentru treburile nefacute sau ramase neterminate, dar vei simti cum intregul sistem al familiei va avea de castigat din schimbarea pozitiva pe care o traieste copilul.

Iti recomandam sa iti inscrii copilul la acest PAS dupa ce a parcurs in prealabil PASII precedenti ai programului si sa iei in considerare participarea si la urmatorii PASI. Astfel, te asiguri ca programul isi atinge in mod optim rezultatele, parcurgand fiecare etapa intr-o ordine fireasca.

Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru.

Ce instrumente folosim?

Sesiunile de coaching includ exercitii si jocuri, povesti si exprimare prin arta vizuala si dramatica, proiecte creative, miscare, dans si muzica, intr-o combinatie unica, adaptata nevoilor fiecarui copil si adolescent.

Care este rolul tau, ca parinte?

Tu esti cel care sustine zi de zi acest proces de dezvoltare al copilului tau.

Tu esti cel pe care se sprijina si care il ajuta sa-si ia avant.

Tu esti cel care ofera incurajare.

Dar nu esti singur in acest demers, iti suntem alaturi. Scopul celei de-a 4-a sesiuni din program este tocmai acela ca tu sa descoperi cum poti sa-l sprijini pe copilul tau in cel mai natural, usor si constructiv mod, in asa fel incat efortul sau sa dea roade, iar el sa se transforme intr-un om fericit.

Cum se desfasoara programul?

Programul include 4 sesiuni, dintre care primele 3 se desfasoara cu copilul sau adolescentul, iar ultima cu parintii (parintele).

Fiecare sesiune dureaza 1-1.5 ore si se desfasoara saptamanal, in functie de disponibilitatea copilului, parintelui si coach-ului.

Tariful acestui program este de 350 Ron/copil sau adolescent.

Odata parcurs unul dintre „CEI 10 PASI CATRE SUCCES ®„, inscrierea la  oricare dintre pasii urmatori se face la un tarif preferential de 320 Ron/copil sau adolescent.

Ce inseamna „10 PASI CATRE SUCCES ®”?

Acesta este un program individual integrat de dezvoltare personala adresat copiilor/ adolescentilor cu varsta intre 6 si 16 ani.

Scopul programului este sa ii ajute pe copii si adolescenti sa dobandeasca un set de cunostinte si sa isi dezvolte un portofoliu de abilitati necesare pentru a-si conduce viata in armonie si echilibru si a deveni adulti impliniti si fericiti.

Programul este construit pe modelul unui proces si le propune participantilor o structura compusa din 10 pasi, fiecare reprezentand cate o componenta esentiala in achizitia acestor competente:

  1. STIU CINE SUNT! (imbunatatirea capacitatii de auto-cunoastere)
  2. VREAU SI POT! (dezvoltarea stimei de sine si a increderii in propria persoana)
  3. TRAIESC, DECI COMUNIC (imbunatatirea capacitatii de comunicare verbala si non-verbala)
  4. ALEG PACEA, NU RAZBOIUL (dezvoltarea abilitatii de a rezolva conflicte)
  5. FAC PASUL DE LA „EU” LA „NOI” (imbunatatirea capacitatii de a coopera si a lucra in echipa)
  6. IMI FOLOSESC IMAGINATIA (dezvoltarea capacitatii creative)
  7. ACTIONEZ CU SUCCES! (identificarea stilului propriu de invatare si dezvoltarea strategiilor pentru performanta)
  8. 24/24, 7/7 (imbunatatirea capacitatii de a gestiona timpul si de a organiza viata personala)
  9. TRAIESC IN ARMONIE CU MINE! (imbunatatirea echilibrului intre minte si corp)
  10. POT FI LEADER! (dezvoltarea abilitatii de leadership)

Iti recomandam pentru copilul tau sa parcurga toti PASII programului, in ordinea lor. Astfel, te asiguri ca acesta isi atinge in mod optim rezultatele.
Desigur, daca vei considera ca un anumit PAS este cel mai important pentru copilul tau acum si ca stapaneste deja competentele atinse de PASII anterior, il poti inscrie doar la acesta.
Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru al celor 10 PASI CATRE SUCCES.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi, sprijinul tau si al familiei atat pe parcursul programului, dar mai ales dupa aceea, este un factor esential al reusitei copilului tau.