10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 10: Pot fi leader!

10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 10: Pot fi leader!

„Daca actiunile tale ii inspira pe ceilalti sa vizeze mai mult, sa invete mai mult, sa devina mai buni, atunci esti un leader.” (John Quincy Adams,om politic)

Ce castiga copilul tau?

A fi leader si a-ti dezvolta abilitati de leadership se invata. Chiar daca unii copii si adolescenti au mai multa incredere in ei insisi, aceasta  nu ii transforma automat in leaderi.

In plus, a fi leader nu presupune in mod obligatoriu sa te afli in pozitia de a le indica altora ce sa faca. Cei mai importanti si respectati leaderi ai lumii au fost mai degraba un exemplu pentru cum si-au condus propria viata si i-au influentat pe ceilalti intr-un mod indirect dar profund, prin alegerile pe care le-au facut.

Una dintre abilitatile cele mai importante ale unui leader este aceea de a lua decizii pentru sine insusi, a-si urma calea rezistand presiunii grupului si de a fi un model de comportament.

Scopul acestui PAS, impreuna cu sprijinul tau ca parinte este sa ii ofere copilului acele cunostinte si abilitati care sa il ajute sa devina un leader. Odata integrate, atitudinea pozitiva, acceptarea provocarilor, perseverenta, angajamentul si excelenta il vor ajuta pe copil sau adolescent sa faca alegeri benefice pentru sine si sa devina un model pentru ceilalti.

Indiferent de zona in care se vor manifesta, aceste competente il sustin pe viitorul adult in a face fata cu succes provocarilor, a-si gasi drumul potrivit si a fi un om implinit.

Iti recomandam sa iti inscrii copilul la acest PAS dupa ce a parcurs in prealabil PASII precedenti ai programului si sa iei in considerare participarea si la urmatorii PASI. Astfel, te asiguri ca programul isi atinge in mod optim rezultatele, parcurgand fiecare etapa intr-o ordine fireasca.

Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru.

Ce instrumente folosim?

Sesiunile de coaching includ exercitii si jocuri, povesti si exprimare prin arta vizuala si dramatica, proiecte creative, miscare, dans si muzica, intr-o combinatie unica, adaptata nevoilor fiecarui copil si adolescent.

Care este rolul tau, ca parinte?

Tu esti cel care sustine zi de zi acest proces de dezvoltare al copilului tau.

Tu esti cel pe care se sprijina si care il ajuta sa-si ia avant.

Tu esti cel care ofera incurajare.

Dar nu esti singur in acest demers, iti suntem alaturi. Scopul celei de-a 4-a sesiuni din program este tocmai acela ca tu sa descoperi cum poti sa-l sprijini pe copilul tau in cel mai natural, usor si constructiv mod, in asa fel incat efortul sau sa dea roade, iar el sa se transforme intr-un om fericit.

Cum se desfasoara programul?

Programul include 4 sesiuni, dintre care primele 3 se desfasoara cu copilul sau adolescentul, iar ultima cu parintii (parintele).

Fiecare sesiune dureaza 1-1.5 ore si se desfasoara saptamanal, in functie de disponibilitatea copilului, parintelui si coach-ului.

Tariful acestui program este de 350 Ron/copil sau adolescent.

Odata parcurs unul dintre „CEI 10 PASI CATRE SUCCES ®„, inscrierea la  oricare dintre pasii urmatori se face la un tarif preferential de 320 Ron/copil sau adolescent.

Ce inseamna ”10 PASI CATRE SUCCES ®”?

Acesta este un program individual integrat de dezvoltare personala adresat copiilor/ adolescentilor cu varsta intre 6 si 16 ani.

Scopul programului este sa ii ajute pe copii si adolescenti sa dobandeasca un set de cunostinte si sa isi dezvolte un portofoliu de abilitati necesare pentru a-si conduce viata in armonie si echilibru si a deveni adulti impliniti si fericiti.

Programul este construit pe modelul unui proces si le propune participantilor o structura compusa din 10 pasi, fiecare reprezentand cate o componenta esentiala in achizitia acestor competente:

  1. STIU CINE SUNT! (imbunatatirea capacitatii de auto-cunoastere)
  2. VREAU SI POT! (dezvoltarea stimei de sine si a increderii in propria persoana)
  3. TRAIESC, DECI COMUNIC (imbunatatirea capacitatii de comunicare verbala si non-verbala)
  4. ALEG PACEA, NU RAZBOIUL (dezvoltarea abilitatii de a rezolva conflicte)
  5. FAC PASUL DE LA „EU” LA „NOI” (imbunatatirea capacitatii de a coopera si a lucra in echipa)
  6. IMI FOLOSESC IMAGINATIA (dezvoltarea capacitatii creative)
  7. ACTIONEZ CU SUCCES! (identificarea stilului propriu de invatare si dezvoltarea strategiilor pentru performanta)
  8. 24/24, 7/7 (imbunatatirea capacitatii de a gestiona timpul si de a organiza viata personala)
  9. TRAIESC IN ARMONIE CU MINE! (imbunatatirea echilibrului intre minte si corp)
  10. POT FI LEADER! (dezvoltarea abilitatii de leadership)