10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 2: Vreau si pot!

10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 2: Vreau si pot!

“Cu a te iubi pe tine insuti incepe o dragoste pe viata.” (Oscar Wilde, scriitor)

Ce castiga copilul tau?

Atunci cand copilul sau adolescentul a deprins deja exercitiul auto-cunoasterii, stima de sine si increderea in propria persoana gasesc un teren fertil pentru a se manifesta.

O relatie sanatoasa cu sinele este o armura care ne insoteste in trecerea noastra printre provocarile vietii. Aceia care isi cunosc punctele tari si slabiciunile si care se simt bine cu ei insisi reusesc sa gestioneze mai usor starile conflictuale si fac fata mai bine situatiilor tensionate.  Zambesc si se bucura de viata intr-o masura mai mare, isi creeaza asteptari realiste si isi conduc viata intr-o maniera pozitiva si optimista. Astfel, pasul de la problema catre solutie apare in  mod natural.

Din contra, pentru copiii si adolescentii cu o stima scazuta de sine si cu o incredere slaba in propria persoana provocarile sunt sursa de anxietate si de frustrare. Ganduri despre sine precum “Nu sunt bun de nimic”, “Nu fac nimic cum trebuie”  sunt primul pas catre pasivitate, retragere si depresie. In fata unei schimbari sau a unei provocari primul raspuns este “Nu pot” sau “Nu stiu”.

Pe parcursul sedintelor de coaching, fiecare copil sau adolescent invata sa-l transforme  pe “Sunt prost” in “Nu inteleg asta”, pe “N-o sa pot niciodata sa fac acest lucru” in “As putea incerca?”, pe “N-am facut nimic pentru care sa merit ceva bun” in “Sunt o fiinta minunata, care merita tot ce e mai bun de la viata!”

In parteneriat cu parintii si familia, incurajam acest  demers in asa fel incat experientele de viata ale copilului sau adolescentului sa il sustina in cresterea  si dezvoltarea sa echilibrata, care ii ofera sansa de a-si construi o viata armonioasa, pe care sa o traiasca in bucurie si implinire.

Iti recomandam sa iti inscrii copilul la acest PAS dupa ce a parcurs in prealabil PASII precedenti ai programului si sa iei in considerare participarea si la urmatorii PASI. Astfel, te asiguri ca programul isi atinge in mod optim rezultatele, parcurgand fiecare etapa intr-o ordine fireasca.

Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru.

Ce instrumente folosim?

Sesiunile de coaching includ exercitii si jocuri, povesti si exprimare prin arta vizuala si dramatica, proiecte creative, miscare, dans si muzica, intr-o combinatie unica, adaptata nevoilor fiecarui copil si adolescent.

Care este rolul tau, ca parinte?

Tu esti cel care sustine zi de zi acest proces de dezvoltare al copilului tau.

Tu esti cel pe care se sprijina si care il ajuta sa-si ia avant.

Tu esti cel care ofera incurajare.

Dar nu esti singur in acest demers, iti suntem alaturi. Scopul celei de-a 4-a sesiuni din program este tocmai acela ca tu sa descoperi cum poti sa-l sprijini pe copilul tau in cel mai natural, usor si constructiv mod, in asa fel incat efortul sau sa dea roade, iar el sa se transforme intr-un om fericit.

Cum se desfasoara programul?

Programul include 4 sesiuni, dintre care primele 3 se desfasoara cu copilul sau adolescentul, iar ultima cu parintii (parintele).

Fiecare sesiune dureaza 1-1.5 ore si se desfasoara saptamanal, in functie de disponibilitatea copilului, parintelui si coach-ului.

Tariful acestui program este de 350 Ron/copil sau adolescent.

Odata parcurs unul dintre “”CEI 10 PASI CATRE SUCCES®”, inscrierea la  oricare dintre pasii urmatori se face la un tarif preferential de 320 Ron/copil sau adolescent.

Ce inseamna ”10 PASI CATRE SUCCES ®”?

Acesta este un program individual integrat de dezvoltare personala adresat copiilor/ adolescentilor cu varsta intre 6 si 16 ani.

Scopul programului este sa ii ajute pe copii si adolescenti sa dobandeasca un set de cunostinte si sa isi dezvolte un portofoliu de abilitati necesare pentru a-si conduce viata in armonie si echilibru si a deveni adulti impliniti si fericiti.

Programul este construit pe modelul unui proces si le propune participantilor o structura compusa din 10 pasi, fiecare reprezentand cate o componenta esentiala in achizitia acestor competente:

  1. STIU CINE SUNT! (imbunatatirea capacitatii de auto-cunoastere)
  2. VREAU SI POT! (dezvoltarea stimei de sine si a increderii in propria persoana)
  3. TRAIESC, DECI COMUNIC (imbunatatirea capacitatii de comunicare verbala si non-verbala)
  4. ALEG PACEA, NU RAZBOIUL (dezvoltarea abilitatii de a rezolva conflicte)
  5. FAC PASUL DE LA „EU” LA „NOI” (imbunatatirea capacitatii de a coopera si a lucra in echipa)
  6. IMI FOLOSESC IMAGINATIA (dezvoltarea capacitatii creative)
  7. ACTIONEZ CU SUCCES! (identificarea stilului propriu de invatare si dezvoltarea strategiilor pentru performanta)
  8. 24/24, 7/7 (imbunatatirea capacitatii de a gestiona timpul si de a organiza viata personala)
  9. TRAIESC IN ARMONIE CU MINE! (imbunatatirea echilibrului intre minte si corp)
  10. POT FI LEADER! (dezvoltarea abilitatii de leadership)