10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 3: Traiesc, deci comunic!

10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 3: Traiesc, deci comunic!

“Poti sa ai idei stralucitoare, daca nu le faci cunoscute, nu te vor duce nicaieri.” (Lee Iacocca, om de afaceri)

Ce castiga copilul tau?

Inainte de orice, primul lucru pe care l-am facut cand am venit pe lume a fost sa comunicam. Cu primul tipat ne-am anuntat sosirea. Fara cuvinte, dar atat de expresiv ti-am aratat tie, parintele meu, ca mi-e foame, ca am nevoie sa fiu curat sau ca vreau sa ma iei in brate. Intre plans si ras, cu gangureli si gesturi m-am facut inteles.

Apoi au aparut cuvintele, mai intai silabe si combinatii neasteptate de litere, apoi usor-usor, cu din ce in ce mai multa claritate. Asa ca acum stiu sa vorbesc si sa scriu, dar n-am renuntat sa te mangai daca vreau sa-ti spun ca te iubesc.

“De ce trebuie sa invat sa comunic, caci fac asta dintotdeauna?” este o intrebare la care raspunsul este evident:

Purtand comunicarea in noi, ne miscam prin viata printre oameni.

Poate ca stiu deja sa spun ce-mi doresc, dar asta creeaza conflicte cu ceilalti.

Ori poate ca, dimpotriva, am ales sa tac pentru a fi liniste… dar cata frustrare se aduna in interior.

Poate ca sunt o persoana mai tacuta si retrasa si mi-e greu sa particip la conversatii si sa ma integrez intr-un grup. Despre prieteni nici nu poate fi vorba…

Cum pot schimba toate acestea?

Copiii si adolescentii au oportunitatea de a intelege cum functioneaza in fapt comunicarea, ce inseamna sa fiu un bun comunicator si cum sa fac sa-mi ating obiectivele. Ei constientizeaza ca exista modalitati la indemana de a relationa cu ceilalti usor si fara conflicte. Ca limbajul este asociat atat cu cuvintele, cat si cu miscarea corpului.  Ca uneori apar blocaje, dar ca ele pot fi depasite.

Luand parte la acest programul copilul sau adolescentul va invata cum sa comunice in asa fel incat sa:

 • dezvolte relatii bune cu cei din jur (colegi, familie etc)
 • se integreze in grupuri si sa-si faca prieteni mai usor
 • isi exprime nevoile
 • evite neintelegerile
 • rezolve situatii dificile si conflicte
 • caute si sa obtina sprijin atunci cand are nevoie

Iti recomandam sa iti inscrii copilul la acest PAS dupa ce a parcurs in prealabil PASII precedenti ai programului si sa iei in considerare participarea si la urmatorii PASI. Astfel, te asiguri ca programul isi atinge in mod optim rezultatele, parcurgand fiecare etapa intr-o ordine fireasca.

Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru.

Ce instrumente folosim?

Sesiunile de coaching includ exercitii si jocuri, povesti si exprimare prin arta vizuala si dramatica, proiecte creative, miscare, dans si muzica, intr-o combinatie unica, adaptata nevoilor fiecarui copil si adolescent.

Care este rolul tau, ca parinte?

Tu esti cel care sustine zi de zi acest proces de dezvoltare al copilului tau.

Tu esti cel pe care se sprijina si care il ajuta sa-si ia avant.

Tu esti cel care ofera incurajare.

Dar nu esti singur in acest demers, iti suntem alaturi. Scopul celei de-a 4-a sesiuni din program este tocmai acela ca tu sa descoperi cum poti sa-l sprijini pe copilul tau in cel mai natural, usor si constructiv mod, in asa fel incat efortul sau sa dea roade, iar el sa se transforme intr-un om fericit.

Cum se desfasoara programul?

Programul include 4 sesiuni, dintre care primele 3 se desfasoara cu copilul sau adolescentul, iar ultima cu parintii (parintele).

Fiecare sesiune dureaza 1-1.5 ore si se desfasoara saptamanal, in functie de disponibilitatea copilului, parintelui si coach-ului.

Tariful acestui program este de 350 Ron/copil sau adolescent.

Odata parcurs unul dintre “”CEI 10 PASI CATRE SUCCES ®”, inscrierea la  oricare dintre pasii urmatori se face la un tarif preferential de 320 Ron/copil sau adolescent.

Ce inseamna ”10 PASI CATRE SUCCES ®”?

Acesta este un program individual integrat de dezvoltare personala adresat copiilor/ adolescentilor cu varsta intre 6 si 16 ani.

Scopul programului este sa ii ajute pe copii si adolescenti sa dobandeasca un set de cunostinte si sa isi dezvolte un portofoliu de abilitati necesare pentru a-si conduce viata in armonie si echilibru si a deveni adulti impliniti si fericiti.

Programul este construit pe modelul unui proces si le propune participantilor o structura compusa din 10 pasi, fiecare reprezentand cate o componenta esentiala in achizitia acestor competente:

 1. STIU CINE SUNT! (imbunatatirea capacitatii de auto-cunoastere)
 2. VREAU SI POT! (dezvoltarea stimei de sine si a increderii in propria persoana)
 3. TRAIESC, DECI COMUNIC (imbunatatirea capacitatii de comunicare verbala si non-verbala)
 4. ALEG PACEA, NU RAZBOIUL (dezvoltarea abilitatii de a rezolva conflicte)
 5. FAC PASUL DE LA „EU” LA „NOI” (imbunatatirea capacitatii de a coopera si a lucra in echipa)
 6. IMI FOLOSESC IMAGINATIA (dezvoltarea capacitatii creative)
 7. ACTIONEZ CU SUCCES! (identificarea stilului propriu de invatare si dezvoltarea strategiilor pentru performanta)
 8. 24/24, 7/7 (imbunatatirea capacitatii de a gestiona timpul si de a organiza viata personala)
 9. TRAIESC IN ARMONIE CU MINE! (imbunatatirea echilibrului intre minte si corp)
 10. POT FI LEADER! (dezvoltarea abilitatii de leadership)

Iti recomandam pentru copilul tau sa parcurga toti PASII programului, in ordinea lor. Astfel, te asiguri ca acesta isi atinge in mod optim rezultatele.
Desigur, daca vei considera ca un anumit PAS este cel mai important pentru copilul tau acum si ca stapaneste deja competentele atinse de PASII anterior, il poti inscrie doar la acesta.
Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru al celor 10 PASI CATRE SUCCES.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi, sprijinul tau si al familiei atat pe parcursul programului, dar mai ales dupa aceea, este un factor esential al reusitei copilului tau.