10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 4: Aleg pacea, nu razboiul!

10 PASI CATRE SUCCES ® – PASUL 4: Aleg pacea, nu razboiul!

“Trebuie sa-i invatam pe copiii nostri sa isi rezolve conflictele folosind cuvinte, nu arme.” (Bill Clinton, fost presedinte american)

Ce castiga copilul tau?

Stiati ca una dintre cele mai mari ingrijorari pe care le resimt copiii si adolescentii sunt legate de faptul ca nu stiu cum sa rezolve fara violenta conflictele pe care le au zilnic ? Si, in acelasi timp, ca peste 40% dintre copii declara ca au zilnic cel putin un conflict?

Acasa, la scoala, in grupurile de prieteni, copiii si adolescentii sunt inevitabil implicati in situatii de conflict sau care pot genera un conflict.

In mod surprinzator, aceste contexte sunt exact cele in care tinerii pot descoperi moduri pozitive de a rezolva neintelegerile. Odata deprinsa aceasta abilitate, o vor putea accesa acasa si in mediul de lucru pe tot parcursul vietii ca adult.

Daca deprinderea de a rezolva cu respect conflictele nu este dobandita din copilaria timpurie,  mai tarziu este mai dificil de obtinut si pus in practica.  Urmarile se reflecta in felul in care vor decurge relatiile cu ceilalti si pot culmina cu violenta verbala si fizica. Asadar, de abilitatea de a gestiona  conflicte depinde calitatea vietii noastre si a celor din jur.

In fiecare etapa de dezvoltare,  copiii si adolescentii isi dezvolta treptat capacitatea de pune in echilibru nevoile, dorintele si drepturile proprii cu cele ale celorlalti. Pe masura ce invata sa faca acest lucru, ei isi dezvolta abilitatile si capacitatea de face alegeri benefice si a se integra in mediul social si profesional.

Ghidandu-i sa invete cum sa gestioneze situatiile conflictuale, le oferim sansa de a experimenta ei insisi, de a-si asuma responsabilitatea intr-o interactiune directa atunci cand sunt suparati sau furiosi. II ajutam sa isi hraneasca propria bunatate, consideratia pentru ceilalti, urmarirea cu respect a nevoilor lor, capacitatea de cooperare – abilitati esentiale pentru viata.

Iti recomandam sa iti inscrii copilul la acest PAS dupa ce a parcurs in prealabil PASII precedenti ai programului si sa iei in considerare participarea si la urmatorii PASI. Astfel, te asiguri ca programul isi atinge in mod optim rezultatele, parcurgand fiecare etapa intr-o ordine fireasca.

Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru.

Ce instrumente folosim?

Sesiunile de coaching includ exercitii si jocuri, povesti si exprimare prin arta vizuala si dramatica, proiecte creative, miscare, dans si muzica, intr-o combinatie unica, adaptata nevoilor fiecarui copil si adolescent.

Care este rolul tau, ca parinte?

Tu esti cel care sustine zi de zi acest proces de dezvoltare al copilului tau.

Tu esti cel pe care se sprijina si care il ajuta sa-si ia avant.

Tu esti cel care ofera incurajare.

Dar nu esti singur in acest demers, iti suntem alaturi. Scopul celei de-a 4-a sesiuni din program este tocmai acela ca tu sa descoperi cum poti sa-l sprijini pe copilul tau in cel mai natural, usor si constructiv mod, in asa fel incat efortul sau sa dea roade, iar el sa se transforme intr-un om fericit.

Cum se desfasoara programul?

Programul include 4 sesiuni, dintre care primele 3 se desfasoara cu copilul sau adolescentul, iar ultima cu parintii (parintele).

Fiecare sesiune dureaza 1-1.5 ore si se desfasoara saptamanal, in functie de disponibilitatea copilului, parintelui si coach-ului.

Tariful acestui program este de 350 Ron/copil sau adolescent.

Odata parcurs unul dintre “”CEI 10 PASI CATRE SUCCES ®”, inscrierea la  oricare dintre pasii urmatori se face la un tarif preferential de 320 Ron/copil sau adolescent.

Ce inseamna ”10 PASI CATRE SUCCES ®”?

Acesta este un program individual integrat de dezvoltare personala adresat copiilor/ adolescentilor cu varsta intre 6 si 16 ani.

Scopul programului este sa ii ajute pe copii si adolescenti sa dobandeasca un set de cunostinte si sa isi dezvolte un portofoliu de abilitati necesare pentru a-si conduce viata in armonie si echilibru si a deveni adulti impliniti si fericiti.

Programul este construit pe modelul unui proces si le propune participantilor o structura compusa din 10 pasi, fiecare reprezentand cate o componenta esentiala in achizitia acestor competente:

  1. STIU CINE SUNT! (imbunatatirea capacitatii de auto-cunoastere)
  2. VREAU SI POT! (dezvoltarea stimei de sine si a increderii in propria persoana)
  3. TRAIESC, DECI COMUNIC (imbunatatirea capacitatii de comunicare verbala si non-verbala)
  4. ALEG PACEA, NU RAZBOIUL (dezvoltarea abilitatii de a rezolva conflicte)
  5. FAC PASUL DE LA „EU” LA „NOI” (imbunatatirea capacitatii de a coopera si a lucra in echipa)
  6. IMI FOLOSESC IMAGINATIA (dezvoltarea capacitatii creative)
  7. ACTIONEZ CU SUCCES! (identificarea stilului propriu de invatare si dezvoltarea strategiilor pentru performanta)
  8. 24/24, 7/7 (imbunatatirea capacitatii de a gestiona timpul si de a organiza viata personala)
  9. TRAIESC IN ARMONIE CU MINE! (imbunatatirea echilibrului intre minte si corp)
  10. POT FI LEADER! (dezvoltarea abilitatii de leadership)

Iti recomandam pentru copilul tau sa parcurga toti PASII programului, in ordinea lor. Astfel, te asiguri ca acesta isi atinge in mod optim rezultatele.
Desigur, daca vei considera ca un anumit PAS este cel mai important pentru copilul tau acum si ca stapaneste deja competentele atinse de PASII anterior, il poti inscrie doar la acesta.
Fiecare PAS poate fi continuat cu un program adaptat nevoilor copilului tau, in paralel sau separat de acest cadru al celor 10 PASI CATRE SUCCES.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi, sprijinul tau si al familiei atat pe parcursul programului, dar mai ales dupa aceea, este un factor esential al reusitei copilului tau.