Despre noi

Atelierul cu de toate® reprezinta  o platforma care integreaza programe de dezvoltare personala, asigurand un fundament solid pentru cresterea armonioasa si formarea echilibrata a copiilor.

Credem ca o copilarie in care explorezi, inveti si descoperi ce-ti place este o copilarie frumoasa, necesara pentru o viata implinita.

Principiile care ne ghideaza in construirea experientelor din cadrul Atelierului cu de toate® sunt:

  • Sa te joci inseamna sa descoperi. Sa descoperi inseamna sa inveti
  • Invata ceva din orice, de la fiecare. Imparteseste cu ceilalti
  • Orice experienta aduce ceva nou si este valoroasa
  • Aplica ceea ce ai invatat si invata-i si pe altii
  • Ce faci, fa cu drag si cu placere

Atelierele pentru prescolari si scolarii mici le ofera acestora posibilitatea ca, prin joaca, sa exploreze si sa simta, sa invete, sa isi descopere si sa isi puna in valoare potentialul.

“De fiecare data cand il invatam ceva pe un copil, il oprim sa inventeze acel lucru el insusi. Pe de alta parte, ceea ce ii permitem sa descopere singur  ii va ramane deschis…pentru tot restul vietii.” spunea Jean Piaget, unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori in domeniul dezvoltarii copilului. De aceea, am construit programe care ii ajuta pe copii sa experimenteze pentru a invata si a intelege lumea. Dezvoltarea creativitatii, consolidarea increderii in ei insisi, imbunatatirea relationarii in grup sau dezvoltarea inteligentei emotionale completeaza in mod esential educatia formala si cunostintele pe care copiii le primesc in sistemul de invatamant.

Atelierele pentru parinti sunt concepute pornind de la ideea ca acasa incepe si se desavarseste formarea copiilor pentru viata.

Programele destinate parintilor (dar si bunicilor, de ce nu!) va ofera informatii, idei si oportunitati de impartasire a experientei. Va sprijina  in efortul de a deveni dumneavoastra insiva mai deschisi pentru a va asuma noi provocari, mai pregatiti pentru a va implica activ, mai abili in a contribui constructiv la dezvoltarea copiilor.

Experimentand o abordare mai creativa si un fel mai bun de a comunica si de a interactiona cu cei mici, veti reusi mai degraba sa cooperati cu copilul in loc sa traversati situatii conflictuale, va veti consolida autoritatea mai degraba atragand copilul de partea dumneavoastra decat starnindu-i rezistenta, veti reusi sa il movati mai degraba ajutandu-l sa invete din greseli si va veti putea sprijini copilul sa se dezvolte intr-un mod in care numai un bun parinte o poate face.

Atelierele pentru educatori urmaresc sa va ajute, daca aveti acest rol, in a va imbunatati abilitatile de gestionare eficace a relatiilor cu copiii si cu parintii acestora. In completarea cunostintelor, a metodelor, tehnicilor si instrumentelor pe care le-ati dobandit prin educatia dumneavoastra formala, programele pe care vi le propunem va sprijina in crearea unor interactiuni armonioase cu copiii si cu adultii din jurul lor, va ajuta la atingerea obiectivelor didactice si la obtinerea unei satisfactii personale si profesionale ridicate.

In plus, o serie de evenimente specifice completeaza universul minunat in care cresc cei mici, dandu-le ocazia sa traiasca experiente unicat: petreceri tematice pentru copii, ateliere personalizate pentru copii si parinti, excursii si tabere.