Metodologie

Metodologie

Programe de dezvoltare personala pentru copii:

Pentru copii, principala caracteristica a invatarii este caracterul ludic. Cu alte cuvinte, copilul invata prin joaca.

Pornind de la nevoia de actiune si miscare, activitatile pentru copii sunt dezvoltate si selectate atat pentru a le oferi un mod activ si distractiv de a-si consuma energia, cat si pentru a-i ajuta in desavarsirea pregatirii lor intelectuale,fizice, tehnice si morale pentru viata.

 

Programe de dezvoltare personala pentru adulti:

Metodele de pregatire care stau la baza activitatilor pentru parinti si educatori folosesc cele mai importante tehnici de educare a adultului: interactiunea de grup si scoaterea la suprafata a experienţei fiecarui participant.
Dezvoltate in concordanta cu scopurile si obiectivele fiecarui grup de participanti, activitatile si cursurile incluse in programele pentru parinti si educatori ofera un cadru pentru dezvoltarea cunostintelor teoretice, dar mai ales a abilitatilor de a le pune in practica. Pe parcursul atelierelor, timpul este alocat in proportie de peste 75% aplicarii conceptelor si elementelor abordate. In acest mod si prin implicarea intregului grup, parintii si educatorii vor putea sa asocieze imediat cunostintele teoretice cu situatiile de zi cu zi cu care se confrunta si pot obtine apoi beneficii imediate prin aplicarea lor.