ATELIERUL PARINTILOR – Grup de suport cu, despre si pentru parinti

ATELIERUL PARINTILOR – Grup de suport cu, despre si pentru parinti

Un copil de 4 ani pune in medie 437 de intrebari in fiecare zi.

Tu cate intrebari iti pui? Si, mai ales, la cate dintre ele simti ca ai gasit raspunsul cel mai bun?

Imagineaza-ti ATELIERUL PARINTILOR ca pe o fabricuta de-adevaratelea, cu resurse si instrumente de lucru, cu un spatiu in care lucreaza oameni priceputi, care creeaza si obtin rezultate.

ATELIERUL PARINTILOR este un loc primitor si cald, in care vom impartasi experienta noastra de parinti, vom pune intrebari si ne vom raspunde, vom oferi si vom primi cu bucurie idei si solutii. Apoi, vom merge acasa imbogatiti, cu resurse noi pe care sa le folosim in beneficiul copiilor nostri.

Fiecare intalnire pune in discutie un subiect specific. Va invitam sa va alaturati daca sunteti preocupati de aceste teme si doriti sa cunoasteti alti parinti care intalnesc aceleasi provocari. Veti avea ocazia sa faceti un schimb constructiv de opinii, sa va inspirati din experienta celorlalti sau sa le oferiti exemplul personal.

Impreuna cu moderatorii intalnirilor, exploram universul parintesc printr-o calatorie despre si catre noi si copiii nostri.

Ce teme aborda?

  • Cum sa crestem copiii de azi  pentru lumea de maine – Ii pregatim astazi pe copii pentru o lume care nu stim cum va arata, pentru meserii care inca nu exista, pentru a folosi tehnologii care inca nu s-au inventat, pentru a rezolva probleme despre care nici macar nu stim ca reprezinta probleme.
    Cautam raspunsuri la intrebarile: Ce fel de adulti vor deveni copiii nostri? De ce au ei nevoie pentru a avea o viata implinita, in care sa se simta bine si cu care sa fie fericiti? Ce abilitati ne dorim sa-si construiasa si cum facem sa-i sprijinim? Dupa ce criterii alegem activitatile extra-scolare?
  • 4 modele energetice – Incantatori sau observatori? Protectori sau curajosi? O poveste despre cum e fiecare copil si despre cum sunt eu, parintele lui. Ce avem de invatat unii de la altii, pornind de la ceea ce stim cel mai bine sa facem? Uneori ajutam, alteori ne lasam ajutati. Uneori privim, alteori actionam. Stim cum sa alegem intotdeauna?
  • Portret de copil. Inteligent – Credem despre un copil ca e inteligent daca e bun la matematica si la romana. Chiar asa? Cum e cu ceilalti, care sunt buni la pictura, la muzica sau la sport?
    Descoperim impreuna ca inteligenta ia forme diferite, ca fiecare copil are un set de resurse interioare si un potential care asteapta sa se manifeste. Vom descoperi contextele care sunt potrivite fiecaruia, in asa fel incat copilul sa se dezvolte echilibrat
  • ROLURILE IN FAMILIE – Ce rol ne asumam si ce rol jucam de fapt in familia noastra? Cine mai joaca alaturi in aceasta piesa?
    Mama si tatal, parintele singur, bunicii care locuiesc poate impreuna si se ocupa de cresterea si educatia copilului impart responsabilitati formal si informal. Ei influenteaza direct felul in care copilul creste, valorile in care crede, convingerile pe care le dobandeste, comportamentele pe care le afiseaza.O discutie deschisa despre:

    • ce rol jucam noi in familia noastra
    • cum ii influentam pe ceilalti
    • ce valori ne dorim sa transmitem
    • ce fel de model reprezentam
    • cum ne completam sau cum suplinim rolul parintelui care lipseste
  • GASIT TIMP LIBER. CE SA FACEM CU EL? – Deschidem televizorul sau pornim calculatorul? Citim o poveste sau gatim impreuna? Iesim in parc sau avem invitati?
    Vom explora impreuna modalitati vechi si noi de a petrece timpul liber in familie, ca sa putem alege constient si benefic. Aflam cum putem transforma 5 minute petrecute copilul intr-un timp de calitate, care sa aduca zambet pe buze, sclipire in ochi si dragoste in suflet.

Datele la care svor fi programate aceste intalniri vor fi anuntate in curand.

Detalii organizatorice

  • Fiecare intalnire dureaza cca 1.5 h.
  • Nr maxim de participanti: 10
  • Participarea se face pe baza de inscriere in prealabil, conform calendarului.
  • Tariful de participare este de 40 Ron/persoana si include „tratatia de bun venit” (apa, ceai, cafea).