5 SAPTAMANI IN BALON. Vino sa descoperi lumea si locuitorii ei

5 SAPTAMANI IN BALON. Vino sa descoperi lumea si locuitorii ei

Cum este lumea in care traim? Ce forma are, ce culoare, ce miros? De ce la noi ploua, dar in alta parte a lumii este cald? Care sunt portul, limba si obiceiurile oamenilor din alte tari? Si mai ales…unde este locul meu de glob?

Cu curiozitate, copiii descopera lucrurile dimprejur. Dar ce-ar fi daca “imprejurul lor” ar fi un “imprejur” tot mai mare si mai mare?  Cum ar fi daca le-am largi copiilor universul si mediul pe care ei il cunosc va capata o istorie, o structura, un continut mai expansiv si consistent?

Rezultatele asteptate

Impreuna cu copiii pornim intr-o calatorie imaginara in jurul Pamantului, ajutandu-i sa descopere continente si tari, oameni si locuri, animale si plante, incurajandu-le dorinta de cunoastere, ajutandu-i sa constientizeze elementele similare sau diferite ale lumii inconjuratoare, dezvoltandu-le indrazneala, curajul, creativitatea, increderea in ei insisi.

Obiectivele programului

Pe parcursul acestui program, copiii vor:

  • invata despre varietatea lumii inconjuratoare
  • intelege ca oamenii sunt diferiti si vor invata cum sa accepte aceste diferente
  • invata despre toleranta si intelegere
  • deveni mai indrazneti si mai increzatori in ei insisi
  • invata sa priveasca in mod deschis si creativ situatii noi
  • invata cum sa isi stabileasca o tinta, cum sa isi faca un plan si sa il urmeze
  • invata cum sa lucreze impreuna cu ceilalti pentru a rezolva diferite provocari

Structura programului

Incepem cu un glob pamantesc gol, alb si terminam cu unul colorat si plin de viata, cu continente si tari, mari si oceane, cu oameni ce populeaza orase si sate, cu paduri si campii, cu animale si pasari.

Copiii vor pleca in aceasta calatorie imaginara intr-o echipa unita si gata sa faca fata provocarilor pe un traseu ce strabate cateva dintre cele mai spectaculoase tari ale lumii, din Europa, Africa, Asia si cele doua Americi.

De la oamenii pe care ii vor intalni in fiecare dintre popasuri vor invata cate ceva, iar din fiecare loc vor lua cate un suvenir. La final, fiti pregatiti de spectacol…. defileaza globul pamantesc!