ATELIERUL PARINTILOR – grup de suport cu, despre si pentru parinti. CUM CRESTEM COPIII DE AZI PENTRU LUMEA DE MAINE?

ATELIERUL PARINTILOR – grup de suport cu, despre si pentru parinti. CUM CRESTEM COPIII DE AZI PENTRU LUMEA DE MAINE?

Un copil de 4 ani pune in medie 437 de intrebari in fiecare zi.

Tu cate intrebari iti pui? Si, mai ales, la cate dintre ele simti ca ai gasit raspunsul cel mai bun?

Imagineaza-ti ATELIERUL PARINTILOR ca pe o fabricuta de-adevaratelea, cu resurse si instrumente de lucru, cu un spatiu in care lucreaza oameni priceputi, care creeaza si obtin rezultate.

ATELIERUL PARINTILOR este un loc primitor si cald, in care vom impartasi experienta noastra de parinti, vom pune intrebari si ne vom raspunde, vom oferi si vom primi cu bucurie idei si solutii. Apoi, vom merge acasa imbogatiti, cu resurse noi pe care sa le folosim in beneficiul copiilor nostri.

Fiecare intalnire pune in discutie un subiect specific. Va invitam sa va alaturati daca sunteti preocupati de aceste teme si doriti sa cunoasteti alti parinti care intalnesc aceleasi provocari. Veti avea ocazia sa faceti un schimb constructiv de opinii, sa va inspirati din experienta celorlalti sau sa le oferiti exemplul personal.

Impreuna cu moderatorii intalnirilor, exploram universul parintesc printr-o calatorie despre si catre noi si copiii nostri.

Luni, 7 octombrie – „Cum sa crestem copiii de azi  pentru lumea de maine?” – Ii pregatim astazi pe copii pentru o lume care nu stim cum va arata, pentru meserii care inca nu exista, pentru a folosi tehnologii care inca nu s-au inventat, pentru a rezolva probleme despre care nici macar nu stim ca reprezinta probleme.

Cautam raspunsuri la intrebarile: Ce fel de adulti vor deveni copiii nostri? De ce au ei nevoie pentru a avea o viata implinita, in care sa se simta bine si cu care sa fie fericiti? Ce abilitati ne dorim sa-si construiasa si cum facem sa-i sprijinim? Dupa ce criterii alegem activitatile extra-scolare?

Detalii organizatorice

  • Intalnirea dureaza cca 1.5 h.
  • Nr maxim de participanti: 10
  • Participarea se face pe baza de inscriere in prealabil, conform calendarului.
  • Tariful de participare este de 38 Ron/persoana si include “tratatia de bun venit ” (apa, ceai, cafea). Se aplica discounturile de participare agreate cu organizatiile partenere.

SPECIAL: Parintii copiilor care au frecventat programele de lunga durata “Cetatea Vesela” si “Ocolul Pamantului” in oricare dintre editiile anterioare sunt invitati sa participe gratuit, inscriindu-se de asemenea in prealabil.

Urmatoarele intalniri vor fi

  • luni 14 octombrie – “4 modele energetice” – Incantatori sau observatori? Protectori sau curajosi? O poveste despre cum e fiecare copil si despre cum sunt eu, parintele lui. Ce avem de invatat unii de la altii, pornind de la ceea ce stim cel mai bine sa facem? Uneori ajutam, alteori ne lasam ajutati. Uneori privim, alteori actionam. Stim cum sa alegem intotdeauna?
  • luni,  28 octombrie – “Portret de copil. Inteligent” – Credem despre un copil ca e inteligent daca e bun la matematica si la romana. Chiar asa? Cum e cu ceilalti, care sunt buni la pictura, la muzica sau la sport?

Descoperim impreuna ca inteligenta ia forme diferite, ca fiecare copil are un set de resurse interioare si un potential care asteapta sa se manifeste. Vom descoperi contextele care sunt potrivite fiecaruia, in asa fel incat copilul sa se dezvolte echilibrat

Intalnirile lunii noiembrie (date si teme) vor fi anuntate in curand.