POVESTILE COPILARIEI – atelier pentru copii intre 2 – 4 ani

POVESTILE COPILARIEI – atelier pentru copii intre 2 – 4 ani

Copilaria este o aventura minunata …o poveste fara de sfarsit in care fiecare se creeaza pe sine.

Paseste alaturi de noi pe urmele personajelor din cele mai cunoscute povesti si – daca ai intre 2 si 4 ani – vei gasi raspunsuri colorate la intrebari precum: Cine esti? Ce talente si pasiuni ai? Ce te apropie sau te deosebeste de ceilalti? Ce iti place sa faci si ce nu? Cum legi prietenii? Care iti sunt visele si cum poti sa ajungi la ele? Cum sa descoperi, sa cresti si sa imparti zambetul tau, bucuria si darurile cu care ai venit pe lume?

Uniti de spiritul ludic, atenti la noi insine si la ceilalti, PARINTI SI COPII, vom explora, vom experimenta si vom descoperi impreuna culori, gusturi, mirosuri, sunete, senzatii si emotii care definesc fata colorata si jucausa a lumii in care invatam sa fim.

Obiective

Cu ajutorul POVESTILOR COPILARIEI vor putea sa:

  • se cunoasca pe sine in raport cu propria persoana, cu cei din jur si cu mediul inconjurator,
  • isi inteleaga emotiile si sa faca diferenta intre cele pozitive si cele negative,
  • inteleaga consecintele anumitor emotii, pentru ei si pentru ceilalti
  • comunice neconflictual cu ceilalti
  • se integreze cu usurinta in grupuri noi

Activitatile propuse sunt adecvate nivelului de dezvoltare al copilului mic, capacitatii sale de a intelege si a face, stimulandu-i curiozitatea si dandu-i bucuria propriilor reusite, contribuind in mod constructiv si esential la structurarea stimei de sine, a increderii copilului in propria persoana si in ceilalti.

Parintii care ne vor fi alaturi vor descoperi bucuria de a participa impreuna cu copiii la procesul de invatare al acestora, intr-un mod inventiv, simplu, antrenant si amuzant.

Parintele este cel care castiga in cunoasterea propriului copil pe care il vede de aceasta data intr-o comunitate, putandu-l observa, stimula, incuraja si aprecia. In acest fel, relatia copil-parinte poate intra intr-o etapa noua, cu profunzime, intelegere, armonie si echilibru.

Structura

POVESTILE COPILARIEI se adreseaza copiilor cu varste intre 2-4 ani, care participa la activitati impreuna cu unul dintre parinti.

Ne vom intalni si ne vom juca 1.5 – 2 ore, in fiecare week-end, timp de 8 saptamani. Programul poate fi prelungit la cererea grupului.

Copiii si parintii folosesc artele combinate – desen, culoare, modelaj, muzica si miscare, jocuri de rol, invatare experentiala si senzoriala si orice activitati care presupun joc.

Fiecare dintre cele 8 ateliere va avea cate o tema ce va fi anuntata saptamanal.  Activitatile presupun atat lucrul in echipa, cat si individual si se desfasoara dupa un plan de lucru, sub indrumarea directa a facilitatorului („joc organizat”).

Nu uita sa te inscrii, caci locurile sunt limitate la 5 copii (si parintii lor)/grup.