CETATEA VESELA. Descopera ce-ti place

CETATEA VESELA. Descopera ce-ti place

Credem ca o copilarie in care explorezi, inveti si descoperi ce iti place este o copilarie frumoasa, necesara pentru o viata frumoasa. Dezvoltam o cetate si crestem impreuna.

Copiii participa ei insisi, activ si direct, la intemeierea si consolidarea unei comunitati. Ei sunt cei care vor stabili regulile dupa care se vor ghida pe parcursul jocului, isi vor asuma diverse roluri si responsabilitati, vor crea usor-usor o comunitate functionala – exact ca in realitate.

Nu ne jucam pe calculator, ci de-adevaratelea, impreuna cu alti copii cu care descoperim ca avem o multime de lucruri in comun.

Nu concuram unii cu altii, cu lucram impreuna pentru a scopuri comune.

Nu facem greseli, ci experimentam si ne imbunatatim mereu modul de a face lucrurile.

Nu facem acelasi lucru in fiecare atelier, ci exploram o lume intreaga in jurul nostru.

Obiective

In mod direct, programul sprijina copiii pe urmatoarele  5 arii:

  • Sociala – dezvoltarea capacitatea de a stabili, a mentine si dezvolta relatii etice si constructive cu cei din jur
  • Fizica – dobandirea si dezvoltarea abilitatilor motrice
  • Intelectuala – dezvoltarea capacitatii de intelegere a lumii inconjuratoare
  • Creativa – cultivarea curiozitatii si exprimarea libera a imaginatiei
  • Emotionala – intelegerea si lucrul cu propriile emotii, increderea in sine, intelegerea nevoilor si emotiilor celorlati

Structura

Programul include 18 ateliere cu durata de 4 ore fiecare, programate din doua in doua saptamani (in functie si de programul scolar) si acopera perioada octombrie 2013 – iunie 2014.

Aceasta structura este necesara pentru a permite atingerea obiectivelor de dezvoltare propuse.

Activitatea urmareste un fir logic al crearii acestei cetati, pornind de la spatiile de locuit pana la obtinerea celor necesare traiului in cetate – imbracaminte, incaltaminte, mancare.

Ateliere foarte indragite sunt acelea in care invatam sa avem grija de animale (si ne imprietenim cu cateva pisicute simpatice si jucause), facem sport pentru sanatate, invatam sa gatim, sau chiar devenim profesori invatandu-i pe ceilalti copii despre subiectele noastre favorite! Incheiem cu un mare festival al artelor, la zilele cetatii!

Participarea se face prin inscriere de la inceputul programului si se recomanda prezenta la fiecare atelier.
Nu este posibila inscrierea pe parcursul programului numai pentru unele dintre teme.<

Parteneri

  • Guided-Bucharest este un proiect care isi propune sa redescopere si sa reinventeze Bucurestiul pentru bucuresteni si pentru turisti. “Bucurestiul pentru copii si parinti” este un program marca Guided-Bucharest care prin metode de educatie non-formala stimuleaza curiozitatea si implicarea  copiilor in cunoasterea orasului. Organizeaza in Bucuresti mini-excursii pentru copii si familii care imbina ghidaj si trasee special concepute pentru copii, cu o paleta larga de activitati distractive si educative. Rezultatul se concretizeaza in tururi interesante si interactive alaturi de familie. www.guided-bucharest.com
  • Fitto Café – The sportish, healthy way Fitto Cafe incearca sa impuna un nou mod de viata: cel sanatos. La Fitto Cafe veti putea incerca preparate exclusiv organice in una dintre cele mai fresh si mai prietenoase atmosfere din oras.  www.fittocafe.ro