Doneaza 20% din impozitul pe profit in beneficiul SOS Satele Copiilor, care, de 20 de ani, schimba viitorul copiilor din Romania!

Doneaza 20% din impozitul pe profit in beneficiul SOS Satele Copiilor, care, de 20 de ani, schimba viitorul copiilor din Romania!

SOS Satele Copiilor Romania a luat fiinta acum mai bine de 20 de ani pentru a veni in ajutorul copiilor abandonati sau cu risc de abandon din Romania si pentru a le oferi o familie, o copilarie adevarata si speranta intr-un viitor mai bun. Copiii de la SOS Satele Copiilor sunt demni de dragostea pe care o primesc, iar investiția in cresterea si educatia tinerei generatii este singura investitie cu o crestere garantata.

Ca urmare a sprijinului dumneavoastra, copiii cresc, se dezvolta, merg la scoala, fac sport, invata o meserie, si astfel, isi dau silinta sa traiasca la fel ca cei crescuti in familiile naturale.

Puteti deveni “actionar”, adica sponsor al SOS Satele Copiilor, foarte simplu:

– calculati suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit al companiei;

– descarcati si completati contractul de sponsorizare.

Cheltuielile sunt deductibile, deci costurile pentru companie sunt zero.

Doar cu ajutorul dumneavoastra, copiii lipsiti de dragostea parinteasca pot avea o familie adevarata la SOS Satele Copiilor si sansa la un viitor mai bun.

semnatura

Vă multumim!

Oricand doriti ne puteti vizita intr-unul dintre cele 3 proiecte SOS (Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau) pentru a putea vedea roadele “investitiei” facute.

Pentru mai multe detalii ne poti contacta la adresa ioana.ispas@sos-satelecopiilor.ro  sau la telefon 021.668.00.77

Informatii legislative 

Facilitatile fiscale din Romania permit companiilor sa efectueze sponsorizari catre SOS Satele Copiilor Romania. Sumele aferente se scad din impozitul pe profit datorat, daca aceste cheltuieli sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat.

Astfel, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, modificata (art. 21 alin. 4, lit. p) platitorii de impozit pe profit au posibilitatea de a scadea din impozitul pe profit datorat sumele aferente sponsorizarii si/sau mecenatului, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

a) sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri

b) nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele acordate ca mecenat si sponsorizare se iau in calcul cumulativ pentru scaderea din impozitul pe profit.

Sponsorizarile se pot face pentru orice suma, insa ele pot fi scazute din impozitul pe profit de plata numai in limitele de mai sus.

Companiile pot scadea sumele platite cu titlu de sponsorizare si/sau mecenat din impozitul pe profit datorat in cursul anului, urmand sa regularizeze aceste sume in functie de datele existente  la inchiderea exercitiului financiar. Regularizarea impozitului pe profit datorat anual, diminuat cu sumele platite cu titlu de sponsorizare si/sau mecenat, se face prin depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit (101).

Cu alte cuvinte, o companie poate directiona o parte din sumele reprezentand impozit pe profit datorat bugetului de stat, pentru sponsorizarea unor persoane juridice fara scop lucrativ (organizatii sau institutie non profit).

Potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, modificata, nu se poate beneficia de facilitatea fiscala prevazuta mai sus in cazul:

-sponsorizarii/mecenatului efectuate catre rude ori afini pana la gradul al patrulea;

-sponsorizarii reciproce intre persoane fizice sau juridice precum si mecenatului reciproc intre persoane fizice;

-sponsorizarii unei persoane juridice fara scop de catre o alta persoana juridica care conduce sau controleaza direct persoana juridica sponsorizata.

 

 

Informatii preluate de pe www.Sos-SateleCopiilor.ro