Poveste de familie

Impartasind deunazi cu cativa parinti impresii despre timpul petrecut in familie, il ascultam pe Paul, tatal unui pusti in varsta de aproape un an si jumatate. Povestea, trezindu-ne amintiri cu proprii nostri copii, despre micutul Matei care exploreaza acum cu fiecare pas, cu fiecare atingere si cu fiecare gust. Pus in miscare parca de o inepuizabila energie, Matei, pustiul, l-a pus pe Paul, tatal, in incurcatura, parca spunandu-i: “Tati, n-ai voie sa stai, vino si alearga cu mine si hai sa descoperim impreuna lumea!”

Asa se face ca dupa o runda de explorat spatiul in care ne aflam, Paul intreaba “veteranii”: “Vreun joc in care sa-mi trag si eu sufletul, stiti?”

Stim, doar ca vor trece cativa ani pana cand sa-l poata juca impreuna cu Matei. Pana atunci, ei vor explora lumea in continuare in felul lor, insa dumneavoastra impreuna cu copiii mai marisori puteti incerca  un joc ce va bine-dispune pe toata lumea:

Creatorii de povesti

Adunati la un loc copiii si pe membrii familiei, apoi stabiliti ordinea in care fiecare va interveni pe parcursul jocului. Moderatorul va anunta grupului titlul povestii ce urmeaza a fi creata; inventivitatea este esentiala! Primul participant are dreptul sa aleaga primul cuvant al povestii, iar fiecare va adauga cate un nou cuvant atunci cand ii va veni randul. Cu cat mai numeros si mai creativ este grupul, cu atat mai bine va garantam ca va veti distra! Puteti adauga conditii suplimentare acestui joc, adaugand reguli noi, ca de exemplu un numar de cuvinte fixat de la inceput, un anumit cuvant de final, un numar maxim de verbe sau de cuvinte care incep cu o anumita litera etc.

Daca moderatorul va nota povestea creata, va putea la final sa va delecteze citindu-va una dintre cele mai originale povesti ale tuturor timpurilor!