Cum mi-am petrecut 0.01% dintr-o zi

Cum mi-am petrecut 0.01% dintr-o zi

Va auziti adesea copilul plangandu-se ca s-a plictisit? Sau simtiti uneori ca timpul pe care il petrece la televizor sau jucandu-se la calculator este prea lung, insa nu aveti idei despre cum altfel l-ati putea tine ocupat?

Iata o reteta sigura: inchideti ochii, ganditi-va la momentele frumoase ale copilariei dumneavoastra si reamintiti-va lucrurile care va faceau placere. Poate ca astazi copilul dumneavoastra nu are o curte in care alerge, sau poate ca nu are prieteni apropiati cu care sa isi petreaca timpul, insa….va are pe dumneavoastra!

Cu putina imaginatie dar cu mult drag, cu putine resurse dar cu multa rabdare, puteti transforma cateva minute petrecute impreuna cu copilul dumneavoastra intr-o experienta memorabila, pe care, atunci cand va fi parinte si va inchide ochii, gandindu-se la momentele frumoase ale copilariei sale, s-o aiba drept inspiratie.

Asadar, puneti-va deoparte 15 minute din timpul dumneavastra, spuneti-i prichindelului ca sunteti la dispozitia sa – stim, va trebuie curaj pentru asta – si… pe locuri, fiti gata… incepe distractia!

Micul creator

Alegeti un grup de 4-6 obiecte dintre cele pe care le aveti la indemana, cu singura conditie ca acestea sa fie cat mai diferite intre ele (si, desigur, nepericuloase pentru cel mic!). Ce va trebui sa faceti este sa incurajati copilul sa combine aceste obiecte astfel incat sa obtina un lucru nou, caruia sa-i gasesca mai apoi o utilizare originala, pe care va trebui, bineinteles, sa v-o explice.

Si, ca sa fie totul corect, puneti-l pe cel mic sa aleaga setul de obiecte pe care dumneavoastra insiva va trebui sa-l folositi!

Cine termina primul?
Aceasta provocare ii incurajeaza pe copii nu numai sa invete despre obiectele din jurul lor, ci si sa fie creativi, sa-si dezvolte imaginatia si curajul de a incerca lucruri noi.

Iar pentru dumneavoastra va fi o ocazie minunata nu numai de a petrece  timpul intr-un mod placut impreuna cu copilul, dar si de a va consolida relatia cu acesta: veti putea afla ce il intereseaza, ce si cat stie, cum reactioneaza intr-o situatie noua; veti putea sa ii dezvoltati increderea in sine, incuranjandu-l; il veti motiva sa continue, laudandu-i realizarile.

In final, va simti cat de mult il iubiti!
Fiti alaturi de noi si veti gasi in aceasta pagina idei despre cum sa petreceti un timp de calitate alaturi de copilul dumenavoastra. Asteptam sa ne spuneti cat de mult va plac dumneavoastra si copiilor jocurile ce vi le propunem si, de asemenea, sa impartasiti prin intermediul nostru si altor parinti din experientele frumoase pe care le-ati trait.